La ciència ha costat sempre d'entendre. Bé perquè els científics no s'han explicat amb prou claredat; bé perquè hi ha hagut pocs escriptors i periodistes que s'hagin interessat per difondre-la a un públic ampli. Com a resultat, la societat ha estat privada d'un dret fonamental: el dret al coneixement.
Aquest llibre descriu els episodis i els personatges fonamentals en la història de la divulgació científica a Occident: des de l'humanisme de la Itàlia del Renaixement fins a la rica tradició anglosaxona dels segles XIX i XX, passant per la Il·lustració francesa i la tradició centreeuropea d'origen prussià. L'autor analitza en profunditat els treballs de divulgació de Galileu, Diderot, Flammarion, Verne, Goethe, Einstein, Faraday, Darwin, entre d'altres, així com dels principals periodistes científics.
L'obra fa, doncs, una aportació innovadora a l'oferta bibliogràfica per a l'ensenyament del periodisme científic, la divulgació i la comunicació de la ciència. Interessarà a futurs professionals d'aquest àmbit i, en general, a totes aquelles persones que vulguin tenir unes nocions bàsiques sobre la història del pensament científic a Occident.