Després d’una dècada de gran expansió econòmica generalitzada hem passat a un col•lapse de les finances globals. Una situació que popularment anomenem la llei del pèndol: el pas d’un creixement imparable a una crisi econòmica.
Anton Gasol, un dels economistes més prestigiosos del nostre país, explica de manera planera com s’ha arribat a aquesta situació, què cal fer per recuperar la confiança en les institucions financeres i quines mesures s’han de prendre per sortir d’aquest malson.
La llei del pèndol és un llibre que, a més, tracta molts altres temes de la nostra realitat personal i la del món en què vivim per subratllar la importància de l’economia en les qüestions més quotidianes.
Anton Gasol Magriñà (Cervià de les Garrigues, 1949) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, màster en Assegurances per l’INESE i diplomat en Comunitats Europees.
És economista de La Caixa, amb una llarga trajectòria en formació de personal, servei d’estudis, control de gestió, e-business i, actualment, director de seguiment sectorial del risc. També és interventor de la Junta de Govern del Col•legi d’Economistes de Catalunya i president de la comissió d’economia sectorial.
Com a articulista, conferenciant i autor d’algunes publicacions, cal destacar d’entre els seus darrers llibres Tal com jo ho veig: ciutadans i economia, avui (2004) i La industria bancaria en el marco de basilea II (2006, Premi Joan Sardà Dexeus).