• PESCA A CATALUNYA, LA

    AAVV ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103276 Altres productes de la col·lecció Altres productes del mateix autor
    Abans de ser una activitat econòmica bàsicament industrial, la pesca ha estat no només una professió de subsistència, rica en costums, embarcacions i tècniques, sinó també una manera de viure i relacionar-se amb la mar i el litoral. Amb un recorregut des de l'Alt Empordà fins al delta de l'Ebre, i t...
    Ancho: 230 cm Largo: 280 cm Pes: 250 gr
    Sense estoc
    43,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Dvd
    • ISBN : 978-84-96103-27-6
    • Data d'edició : 01/11/2003
    • Any d'edició : 2003
    • Idioma : CAT
    • Autors : AAVV
    • Nº de pàgines : 242
    • Col·lecció : 2
    • Nº de col·lecció : 2
    Abans de ser una activitat econòmica bàsicament industrial, la pesca ha estat no només una professió de subsistència, rica en costums, embarcacions i tècniques, sinó també una manera de viure i relacionar-se amb la mar i el litoral. Amb un recorregut des de l'Alt Empordà fins al delta de l'Ebre, i tenint en compte l'evolució històrica i econòmica del nostre país, «La pesca a Catalunya» mostra aspectes fonamentals del món mariner com els sistemes de pesca i les embarcacions segons les particularitats de la costa i el tipus de pesquera. També repassa l'activitat diària dels barris de pescadors, les cases i els magatzems, els mercats i les subhastes, el manteniment dels arts, la solidaritat davant d'un medi hostil, les penúries de l'ofici i les festes populars. En definitiva, una visió global d'una activitat primària que és part fonamental del nostre entorn i de la nostra història.

    Llibre coeditat amb la Generalitat de Catalunya



    AUTORS



    Joan Lluís Alegret i Tejero (Vallvidrera, 1950)
    Llicenciat en Ciències de l'Educació i doctorat en Antropologia. És professor titular d'Antropologia Social a la Universitat de Girona, i director de la Càtedra d'Estudis Marítims i del Grup d'Estudis Socials de la Pesca Marítima de la mateixa universitat, així com assessor tècnic del Museu de la Pesca i de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona. A més de nombrosos articles, ha publicat «Els armelladers de Palamós». Ha coordinat l'estudi «El port de Palamós, 1902-2002».



    Enric Garcia Domingo (Barcelona, 1962)

    Llicenciat en Geografia i Història i Tècnic en Recuperació del Patrimoni Marítim i Programes Didàctics (1993). És autor de diferents llibres i articles, sol o en col·laboració, sobre temes relacionats amb la Història Marítima més recent. També ha participat, com a assistent i com a ponent, en jornades i congressos sobre aquesta matèria, i en la producció d'exposicions i de programes educatius sobre temes de caire marítim. Actualment és el responsable de l'Oficina de Recerca i Embarcacions del Museu Marítim de Barcelona.



    Miquel Martí i Llambrich (Palamós, 1962)

    Llicenciat en Història i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural. És director del Museu de la Pesca i de la Fundació Privada Promediterrània, i coordinador tècnic de la Càtedra d'Estudis Marítims. Com a investigador, treballa en el patrimoni marítim i pesquer. És autor del llibre «Palamós, un privilegi». Ha estat coordinador de l'«Inventari del Patrimoni Marítim i Pesquer de la Costa Brava (1995-1999)».



    Marta Vives i Jornet (Mataró, 1968)

    Llicenciada en Belles Arts i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural. Té una àmplia formació en difusió cultural, documentació, restauració i història de l'art. Ha participat en seminaris de cultura contemporània i patrimoni marítim. Ha treballat com a documentalista i investigadora per al Museu Marítim de Barcelona i el Museu d'Història de Catalunya. Darrerament ha estudiat els exvots del Museu Marítim de Barcelona.


Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades