A «Jordi Pujol: llums i ombres», Ignasi Tiera analitza els orígens ideològics de Jordi Pujol, revela els fonaments del seu projecte nacionalista, i repassa l'acció de govern al davant de la Generalitat. Ara que Jordi Pujol ha anunciat que es retira, a l'hora de fer balanç és legítim preguntar-se, d'entrada, si ha estat un bon gestor, a més de bon polític, quins han estat els dèficits dels diversos governs de CiU, com ha repercutit la política nacionalista en les aspiracions d'autogovern de Catalunya. En fi, quin país ens deixa.
«La gran habilitat de Jordi Pujol -escriu Riera- és que ens ha fet jugar a tots en el seu terreny: l'oposició ha jugat tots els partits a camp contrari perquè Jordi Pujol s'havia afanyat a marca, amb precisió, els límits del terreny de joc.»
BIOGRAFIA AUTOR
Ignasi Riera
(Barcelona, 1940)
Des de 1969 viu a Cornellà de Llobregat, on ha estat regidor al llarg de quinze anys. Fou diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 1987 i 1999 pel PSUC i per IC-V. És tècnic editorial i professor d'adults. Va ser director literari d'Edicions Laia.
Ha publicat 45 llibres d'assaig, novel·la, contes, biografia i libel, entre els quals: El rellotge del pont d'Esplugues, No arrenqueu els geranis, Off Barcelona, Ellos las prefieren gordas, El meu oncle Pere Quart, Joan Oliver / Pere Quart o l'inventor de jocs, Candel, Paco o Francesc, Un diputat per no res, I jo que voldria ser..., Lletra de batalla, Els catalans de Franco, Contes de ràdio, Viatgers de Barcelona. Pel que fa a la temàtica culinària i gastronòmica, han de destacar-se els llibres: Cuina que cuinaràs, Esposa al forn amb cebes, Diccionario de cocina, Diccionari de cuina catalana i Els fogons de la nostàlgia.